Urządzenia i Akcesoria
Pizza Margherita
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
6 portions
Składniki
Pizza dough
-
extra virgin olive oil , plus extra for greasing45 g
-
water , room temperature330 g
-
1 ½ tsp non-diastatic malt powdersugar1 ½ tsp
-
3 tsp dried instant yeast, (12 g)fresh yeast , crumbled30 g
-
bread flour600 g
-
salt1 ½ tsp
Margherita topping
-
mozzarella , cut in pieces300 g
-
chopped tomatoes, canned400 g
-
salt , to taste2 - 4 pinches
-
extra virgin olive oil2 tbsp
-
fresh basil leaves , torn in pieces14 - 22
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
1785.6 kJ /
426.8 kcal
Białko
17.3 g
Węglowodany
52.9 g
Tłuszcz
16.1 g
Tłuszcz nasycony
5.7 g
Błonnik
3.1 g
Sód
664.9 mg