Pizza Margherita

Pizza Margherita

5.0 1 rating
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
6 portions

Składniki

Pizza dough
  • extra virgin olive oil , plus extra for greasing
    45 g
  • water , room temperature
    330 g
  • sugar
    1 ½ tsp
    1 ½ tsp non-diastatic malt powder
  • fresh yeast , crumbled
    30 g
    3 tsp dried instant yeast, (12 g)
  • bread flour
    600 g
  • salt
    1 ½ tsp
Margherita topping
  • mozzarella , cut in pieces
    300 g
  • chopped tomatoes, canned
    400 g
  • salt , to taste
    2 - 4 pinches
  • extra virgin olive oil
    2 tbsp
  • fresh basil leaves , torn in pieces
    14 - 22

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 1785.6 kJ / 426.8 kcal
Białko 17.3 g
Węglowodany 52.9 g
Tłuszcz 16.1 g
Tłuszcz nasycony 5.7 g
Błonnik 3.1 g
Sód 664.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...