Wersje kompatybilne
Acarajé - Pastel de feijão-frade com recheio de leite de coco
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Acarajé
- 500 g feijão-frade seco
- Água q.b. p/ demolhar
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 2 c. chá de sal
- Óleo q.b. p/ fritar
Vatapá
- 100 g sobras de pão
- 250 g leite de coco
- 80 g amendoim torrado
- 80 g caju torrado s/ sal
- 100 g cebola cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- ½ malagueta
- 30 g óleo de dendê
- 1 pitada de sal
- Camarão seco q.b. p/ guarnecer
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 583 kJ / 139.3 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 10.5 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.9 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 338.1 mg
Alternatywne przepisy
Sopa Pho rápida com rábano espiralizado - TM5
Ninguna valoración
Molho de chimichurri
Ninguna valoración
Manteiga de sálvia e limão siciliano
Ninguna valoración
Polenta cremosa ao molho de funghi
35 Min
Rolo de alcachofra e frutos secos
55 λεπτ.
Acarajé
12 godz. 40 min
Bolo de ginguba
1 Std.
Strogonoff de palmito e cogumelos com puré de pastinaca e alho-francês
1 Std. 15 Min
Bolo de fubá
50 Min
Pastel de vento
3 Std.
Bolinho de chuva
30 min
Bolo preto da Madeira
1h 40 min