Wersje kompatybilne
Acarajé - Pastel de feijão-frade com recheio de leite de coco
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Acarajé
- 500 g feijão-frade seco
- Água q.b. p/ demolhar
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 2 c. chá de sal
- Óleo q.b. p/ fritar
Vatapá
- 100 g sobras de pão
- 250 g leite de coco
- 80 g amendoim torrado
- 80 g caju torrado s/ sal
- 100 g cebola cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- ½ malagueta
- 30 g óleo de dendê
- 1 pitada de sal
- Camarão seco q.b. p/ guarnecer
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 583 kJ / 139.3 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 10.5 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.9 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 338.1 mg
Alternatywne przepisy
Bobó de camarão
45 min
Chutney de coentros e coco
35min
Acarajé
12h 40min
Brioche de parmesão
1u. 45min
Bolo de pamonha doce
55min
Salada de batata com pesto
45 min
Técnica Chapéus de bruxa
Keine Bewertungen
Compota de Morango
1 Std. 5 Min
Caldo de carne
45 min
Bolinhas de mandioca com molho de limão e sementes de papoila
1u.
Achar de beringela
1h 25min
Bolo de fubá
50min