Salada de frango com uvas e passas

Salada de frango com uvas e passas

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 min
4 doses

Składniki

  • azeite
    60 g
  • dentes de alho
    1 - 2
  • coxa de frango s/ pele e s/ osso cortada em tiras de 1-1,5 cm (aprox.)
    300 - 350 g
  • passas de uva s/ sementes
    50 g
  • sal
    1 c. chá de
  • pimenta
    1 pitada de
  • ovos batidos
    4
  • caramelo líquido (ver dica)
    30 - 40 g
  • vinagre de sidra
    20 g
  • mistura de alfaces
    300 - 350 g
  • uvas pretas cortadas ao meio e s/ grainhas
    100 - 150 g
  • sementes de sésamo tostadas
    1 c. sopa de

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 dose

Sód 473.6 mg
Białko 17.1 g
Kalorie 1447.8 kJ / 346.4 kcal
Tłuszcz 21.3 g
Błonnik 2.7 g
Tłuszcz nasycony 3.8 g
Węglowodany 21.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...