Beringela com molho romesco

Beringela com molho romesco

Brak ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
8 doses

Składniki

  • beringelas
    2
  • água c/ gás
    800 - 1000 g
  • farinha
    80 - 100 g
  • sal
    4 pitadas de
  • pimenta preta
    4 pitadas de
  • azeite
    130 g
  • amêndoa torrada c/ sal
    50 g
  • pimentos s/ sementes, cortados em pedaços
    2
  • malagueta vermelha
    ½ - 1
  • cebola cortada em pedaços
    100 g
  • alho
    2 dentes de
  • tomate maduro cortado em pedaços
    250 g
  • vinagre
    20 g
  • Óleo q.b. p/ fritar

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 dose

Sód 139.4 mg
Białko 11.7 g
Kalorie 1866 kJ / 446 kcal
Tłuszcz 22.2 g
Błonnik 23.5 g
Tłuszcz nasycony 3.5 g
Węglowodany 65.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...