Salsa chimichurri

4.5 2 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
100 g

Składniki

  • 3 dientes de ajo
  • 5 - 6 ramitas de perejil fresco (hojas y parte del tallo)
  • 80 g de aceite de girasol
    80 g de aceite de oliva
  • 25 g de vinagre
  • ½ cucharadita de sal
  • 1 cucharadita colmada de pimentón
  • 1 cucharada de orégano seco
  • 1 cucharadita de chile seco desmenuzado (ají molido)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 100 g

Sód 1184.8 mg
Białko 2.3 g
Kalorie 3078 kJ / 736 kcal
Tłuszcz 81.1 g
Błonnik 3.9 g
Tłuszcz nasycony 8.8 g
Węglowodany 9.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...