Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Haferflocken-Crunch
- 50 g Mandeln
- 50 g Butter
- 100 g Haferflocken, kernig
- 30 g brauner Zucker
Quarkcreme
- 200 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 Pck. Sahnesteif
- 500 g Magerquark
- 40 g Zucker
- 300 g Himbeeren
- 300 g Bananen, in Scheiben (1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1459 kJ / 349 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 4.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Johannisbeer-Vanille-Creme
45 min
Quarkmousse mit Früchten der Saison
2 godz. 20 min
Knusper-Vanille-Quark-Pudding
2h
Früchtequark für alle
10min
Nektarinen-Trifle
20 min
Erdbeerkompott mit Vanillecreme
1h
Erdbeerquark mit Zitronenmelisse
10min
Johannisbeer-Cantuccini-Becher
15 Min
Schoko-Kuss-Creme
15 Min
Quarkcreme mit Doppelkeks und Himbeeren
20 min
Schmandcreme mit Himbeeren und Kiwi
3h 30min
Mascarponecreme mit Himbeeren und Amarettini
45 min