Baklava Cheesecake

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
12 portions

Składniki

  • pistachio nut, shelled, unsalted, peeled plus extra to garnish
    60 g
  • butter, unsalted (from cows' milk) in pieces, plus extra to grease
    60 g
  • filo pastry (approx. 12 in. x 16 in.)
    6 sheets
  • cream cheese cut into pieces
    510 g
  • heavy cream, 35% fat
    115 g
  • sugar divided
    255 g
  • egg, large (65-70 g)
    3
  • water
    115 g
  • rose water (opcjonalnie)
    15 g
  • honey
    45 g
  • cinnamon, ground
    ¼ tsp
  • cardamom, ground
    2 - 3 pinches
  • rose petal, dried (opcjonalnie) to garnish

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 227.9 mg
Białko 6.6 g
Kalorie 1630.9 kJ / 389.8 kcal
Tłuszcz 26.7 g
Błonnik 0.7 g
Tłuszcz nasycony 13.9 g
Węglowodany 33 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...