Vanilla Mille-feuille with Caramel and Pecan Nuts

Brak ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 13 godz. 10 min
6 portions

Składniki

Vanilla Ganache (the day before)
  • gelatin sheets (approx. 2 g each)
    2
  • cold water to soak
  • white chocolate cut into pieces
    85 g
  • cream, 35 % fat
    395 g
  • vanilla pod seeds only
    1
    2 tsp vanilla paste
Caramel
  • sugar
    100 g
  • butter, unsalted in pieces
    45 g
  • cream, 35 % fat room temperature
    3 g
Pecan Praline
  • pecan nut divided
    315 g
  • water
    30 g
  • sugar
    115 g
  • salt
    1 pinch
  • hazelnut oil
    2 tbsp
  • puff pastry
    1 sheet
  • powdered sugar
    15 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 215.2 mg
Białko 9.6 g
Kalorie 4472.9 kJ / 1069 kcal
Tłuszcz 88.6 g
Błonnik 7 g
Tłuszcz nasycony 31.7 g
Węglowodany 72.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...