Urządzenia i Akcesoria
Pistachio Filled Eid Cookies
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
45 pieces
Składniki
-
butter120 g
-
ghee140 g
-
egg yolk1
-
cornflour (starch)1 tbsp
-
plain flour400 g
-
vanilla extract1 tsp
-
salt¼ tsp
-
green food colouring3 drops
-
pistachio nuts deshelled, toasted (see tips)150 g
-
icing sugar plus extra for dusting50 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
50.5 mg
Białko
1.7 g
Kalorie
413.8 kJ /
98.9 kcal
Tłuszcz
6.4 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
3.2 g
Węglowodany
9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Nikmat Raya
15 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Może spodoba Ci się również...
Sayur Asem
Brak ocen
Salted Egg Yolk Custard Buns
Brak ocen
Liquid Caramel
Brak ocen
Lace Cookies with Nutella
50 min
Tarte flambee with onions (Thermomix® Cutter, using modes)
1 godz.
Burnt mandarin bavarois with mandarin syrup
24 godz. 30 min
Chocolates with White Chocolate Lemon Filling
2 godz. 30 min
Wholemeal pide
1 godz. 35 min
Coconut Bao with Prawns
1 godz. 40 min
Rosalinda Tart (Fancy Pineapple Tart)
1 godz. 30 min
Crispy Donuts
2 godz. 30 min
Vanilla Madeleines
1 godz. 30 min