Îles Flottantes' in Witte Chocoladecrème en Rozenwater

Brak ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 portie

Składniki

Merengue
  • eiwitten
    3
  • suiker
    140 g
  • maïzena (zetmeel)
    1 tl
Witte Chocolade Crème
  • melk
    700 g
  • rozenwater (naar smaak aanpassen)
    50 - 100 g
  • suiker
    50 g
  • witte chocolade in stukken gesneden
    100 g
  • maïzena (zetmeel)
    10 - 20 g
  • eierdooiers
    3
  • ei
    1
  • vloeibare karamel om te besprenkelen
  • Gevriesdroogde rozenblaadjes of droge rozenblaadjes, niet behandeld met chemische bestrijdingsmiddelen, voor garnering

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portie

Sód 118.7 mg
Białko 9.2 g
Kalorie 1868 kJ / 446 kcal
Tłuszcz 12.4 g
Błonnik 0.2 g
Tłuszcz nasycony 6.8 g
Węglowodany 76.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...