Vanille Mille-Feuille met Karamel en Pecannoten

Brak ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 13 godz. 10 min
6 portie

Składniki

Vanilleganache (de dag ervoor)
  • gelatine blad (ongeveer 2 g per stuk)
    2
  • koud water om te weken
  • witte chocolade kleine stukjes of callets
    85 g
  • room, 35% vet
    400 g
  • vanillestokje alleen zaden
    1
Karamel
  • kristalsuiker
    100 g
  • boter, ongezouten of gezouten (van koemelk) in stukken
    50 g
  • room, 35% vet kamertemperatuur
    25 g
Pecan praline
  • pecannoten
    300 g
  • water
    25 g
  • kristalsuiker
    115 g
  • zout
    1 snuifje
  • hazelnoot olie
    2 el
  • bladerdeeg
    1 vel
  • poedersuiker
    15 g
  • pecannoten (opcjonalnie)
    10 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portie

Sód 179.1 mg
Białko 10.9 g
Kalorie 4882.9 kJ / 1167 kcal
Tłuszcz 95.2 g
Błonnik 5.5 g
Tłuszcz nasycony 31.1 g
Węglowodany 76.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...