Vegan Appel- en Notencrumble met Rozijnen

Brak ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 9 godz.
6 portie

Składniki

  • rozijnen
    30 g
  • rum
    25 g
Crumble
  • hazelnoten
    50 g
  • veganistische margarine koud, in stukken, plus extra voor het invetten
    100 gram
  • suiker
    80 g
  • bloem
    120 g
  • zout
    1 snuifje
Appelvulling en assemblage
  • appels (alle soorten) ontdaan van klokhuis, in vieren gesneden
    600 g
  • citroensap, vers geperst
    10 g
  • suiker
    40 g
  • kaneel, gemalen
    1 tl

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portie

Białko 3.8 g
Kalorie 1671.9 kJ / 399.6 kcal
Tłuszcz 18.6 g
Błonnik 4.2 g
Węglowodany 54.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...