Urządzenia i Akcesoria
Kartoffelgratin
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 Portionen
Składniki
-
Kartoffeln in dünnen Scheiben (3 mm)1200 g
-
Gruyère Käse in Stücken (2-3 cm)100 g
-
Knoblauchzehe1
-
Sahne400 g
-
Salz1 TL
-
Pfeffer1 Prise
-
Muskat1 Prise
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
386 mg
Białko
10 g
Kalorie
1770 kJ /
423 kcal
Tłuszcz
26 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
15 g
Węglowodany
34 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Paprikasauce mit Bratwurstbällchen zu Nudeln
30 min
Käse-Erbsen-Nudeln
40 min
Reibekuchen mit Apfelmus
25 min
Langos klassisch
1 godz. 30 min
Schnelles-Crêpes-Grundrezept
45 min
Mascarponecreme mit Butter-Karamell-Birnen und Cookie-Crunch
25 min
Schoko-Hefe-Kränzchen
2 godz. 30 min
Blitz-Gnocchi mit Frischkäsesauce
30 min
Softeis mit Schoko-Keks-Crunch
10 godz. 30 min
Kartoffelgratin
1 godz. 10 min
Kräutergulasch mit gefüllten Dampfnudeln
2 godz. 10 min
Hackbällchen in Tomatensauce
1 godz. 10 min