Krémová pasta risottata s dýní, scamorzou a pecorinem

2.0 1 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porce

Składniki

  • 70 gramů sýra scamorza na kousky (2 cm)
  • 70 gramů sýra pecorino romano na kousky (2 cm)
  • 80 gramů cibule napůl
  • 60 gramů celeru na kousky (3 cm)
  • 60 gramů mrkve na kousky (3 cm)
  • 40 gramů oleje
  • 270 gramů dýně hokkaido na kousky (3 cm)
  • 1000 gramů vody
  • 2 zeleninové bujóny (pro 0,5 l vody)
  • 1 čajová lžička mleté skořice
  • 1 špetka mletého bílého pepře
  • 300 gramů těstovin typu tagliatelle, špagety nebo linguine

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porci

Sód 415.6 mg
Białko 20.2 g
Kalorie 2236.8 kJ / 534.6 kcal
Tłuszcz 20.3 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 7.4 g
Węglowodany 68.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...