Rote-Bete-Spätzle mit Wirsing-Geschnetzeltem

4.4 17 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
6 Portionen

Składniki

Spätzle-Teig
  • Weizenmehl Type 550
    500 g
  • Eier
    5
  • Salz und etwas mehr zum Kochen
    2 TL
  • Muskat
    ½ TL
  • Pfeffer
    1 TL
  • Rote Bete Pulver (opcjonalnie)
    3 TL
  • Rote-Bete-Saft
    200 g
  • Wasser zum Kochen
Wirsing-Geschnetzeltes und Fertigstellung
  • Wirsing entstrunkt, in Stücken (3 cm)
    500 g
  • Öl
    10 g
  • Zwiebeln halbiert
    150 g
  • Knoblauchzehen
    2
  • Schweinefleisch, sehnenfrei geschnetzelt (3 cm)
    500 g
  • Wasser davon 40 g kalt, zum Anrühren
    440 g
  • Sahne
    200 g
  • Crème fraîche
    200 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    2 geh. TL
    2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
  • Zitronenschale, gerieben
    ½ TL
  • Oregano (opcjonalnie)
    ½ - 1 TL
  • Speisestärke
    20 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 1535 mg
Białko 34 g
Kalorie 3557 kJ / 850 kcal
Tłuszcz 45 g
Błonnik 5.6 g
Tłuszcz nasycony 20 g
Węglowodany 78 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...