Two Pound Apple Pie

Two Pound Apple Pie

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
8 slice

Składniki

Pie Crust
  • all purpose white flour
    115 g
  • butter, unsalted cold, cut into pieces
    115 g
  • salt
    ½ tsp
  • water
    60 g
Filling
  • water
    680 g
  • lemon juice
    30 g
  • apple, type Granny Smith cored and ends trimmed
    910 g
  • butter, unsalted cut into pieces
    225 g
  • brown sugar
    115 g
  • vanilla extract, natural
    1 tsp
  • cinnamon, ground
    1 tsp
  • nutmeg, ground
    1 tsp
  • all purpose white flour
    4 tbsp
  • salt
    ½ tsp
  • liquid caramel to serve (see Tip)

Wartości odżywcze na 1 slice

Kalorie 496.5 kcal / 2077.2 kJ
Białko 2.8 g
Tłuszcz 35 g
Węglowodany 44.3 g
Błonnik 3.9 g
Tłuszcz nasycony 22 g
Sód 304.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...