Brioche

4.6 35 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 8 godz.
16 slices

Składniki

  • milk
    1 oz
  • dried instant yeast
    2 tsp
    1 oz fresh yeast
  • bread flour plus extra to dust
    13 oz
  • large eggs
    4
  • sugar
    2 - 3 ½ oz
  • salt
    1 tsp
  • unsalted butter cut into pieces, plus extra to grease
    6 oz
  • egg yolk lightly whisked, to glaze
    1

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 slice

Białko 5 g
Kalorie 891 kJ / 213 kcal
Tłuszcz 11 g
Błonnik 0.9 g
Węglowodany 23 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...