Baklava Cheesecake

4.0 4 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
10 porsiyon

Składniki

  • Antep fıstığı kabuksuz, soyulmuş
    50 g
  • tereyağı parçalara bölünmüş, yağlamak için ekstra tereyağı
    60 g
  • baklava yufkası (yaklaşık 30 cm x 40 cm)
    6 adet
  • labne
    500 g
  • krema, en az %30 yağ içeren
    120 g
  • şeker
    270 g
  • yumurta
    3
  • su
    120 g
  • gül suyu (opcjonalnie)
    20 g
  • bal
    50 g
  • toz tarçın
    ¼ tk
  • kakule, toz
    2 - 3 tutam
  • Antep fıstığı file, servis etmek için
  • gül yaprağı (opcjonalnie) kuru, servis için

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsiyon

Sód 220.2 mg
Białko 5.8 g
Kalorie 1597.4 kJ / 381.8 kcal
Tłuszcz 25.6 g
Błonnik 0.7 g
Tłuszcz nasycony 13.7 g
Węglowodany 34.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...