Newfoundland White Bread and Toutons (Frybread)

Newfoundland White Bread and Toutons (Frybread)

5.0 1 ocena
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz. 40 min
16 portion

Składniki

Dough
  • sugar
    45 g
  • water room temperature
    115 g
  • butter, unsalted plus extra, to grease
    30 g
  • dried yeast
    2 ¼ tsp
  • whole milk room temperature
    255 g
  • all purpose white flour
    595 g
  • salt
    2 tsp
  • all purpose white flour to dust
Toutons
  • vegetable oil to fry
    255 g
Bread
  • butter, unsalted softened to room temperature
  • butter, unsalted to serve
  • molasses, any kind to serve
  • powdered sugar to serve

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 330.6 kcal / 1383.2 kJ
Białko 4.9 g
Tłuszcz 19.4 g
Węglowodany 34.2 g
Błonnik 1.2 g
Tłuszcz nasycony 3.2 g
Sód 251.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...