
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 45 g sugar
- 115 g water room temperature
- 30 g butter, unsalted plus extra, to grease
- 2 ¼ tsp dried yeast
- 255 g whole milk room temperature
- 595 g all purpose white flour
- 2 tsp salt
- all purpose white flour to dust
Toutons
- 255 g vegetable oil to fry
Bread
- butter, unsalted softened to room temperature
- butter, unsalted to serve
- molasses, any kind to serve
- powdered sugar to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 330.6 kcal / 1383.2 kJ
- Białko
- 4.9 g
- Tłuszcz
- 19.4 g
- Węglowodany
- 34.2 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.2 g
- Sód
- 251.8 mg