Pizza napolitana

4.2 13 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 9 godz.
2 unidades

Składniki

  • 450 g de agua
  • 360 g de harina de fuerza (y algo más para espolvorear)
  • 3 g de levadura prensada fresca
  • 8 g de sal
  • 30 g de zumo de limón
  • 250 g de mozzarella fresca (2 bolas)
  • 200 g de tomate tamizado (passata)
  • 2 chorritos de aceite de oliva (y algo más para engrasar)
  • hojas de albahaca fresca para decorar

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 unidad

Sód 2375.6 mg
Białko 51.7 g
Kalorie 4502 kJ / 1076 kcal
Tłuszcz 32 g
Błonnik 6.7 g
Tłuszcz nasycony 17 g
Węglowodany 143.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...