Pizza napolitana

5.0 4 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 9 godz.
2 unidades

Składniki

  • de agua
    450 g
  • de harina de fuerza (y algo más para espolvorear)
    360 g
  • de levadura prensada fresca
    3 g
  • de sal
    8 g
  • de zumo de limón
    30 g
  • de mozzarella fresca (2 bolas)
    250 g
  • de tomate tamizado (passata)
    200 g
  • de aceite de oliva (y algo más para engrasar)
    2 chorritos
  • hojas de albahaca fresca para decorar

Wartości odżywcze na 1 unidad

Kalorie 1076 kcal / 4502 kJ
Białko 51.7 g
Tłuszcz 32 g
Węglowodany 143.9 g
Błonnik 6.7 g
Tłuszcz nasycony 17 g
Sód 2375.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...