Mil-folhas de baunilha com caramelo e noz pecan

Brak ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 13 godz. 10 min
6 doses

Składniki

Ganache de baunilha (no dia anterior)
  • folhas de gelatina
    2
  • Água fria q.b. p/ hidratar
  • chocolate branco partido em pedaços
    85 g
  • natas c/ 35% de gordura
    400 g
  • vagem de baunilha só as sementes
    1
Caramelo
  • açúcar
    250 g
  • natas c/ 35% de gordura
    200 g
  • água
    1030 g
  • manteiga fria, num só pedaço
    30 g
  • sumo de limão
    1 c. chá de
  • vinagre
    50 g
Praliné
  • noz pecan
    300 g
  • água
    25 g
  • açúcar
    115 g
  • sal
    1 pitada de
  • óleo de avelã
    2 c. sopa de
  • massa folhada
    1 folha de
  • açúcar em pó
    15 g
  • noz pecan (opcjonalnie) picada
    10 g

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 1356.6 kcal / 5675.9 kJ
Białko 11.5 g
Tłuszcz 104.8 g
Węglowodany 102.1 g
Błonnik 5.5 g
Tłuszcz nasycony 37 g
Sód 198.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...