Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g avelã
- 85 g manteiga
- 110 g açúcar
- 4 ovos
- 180 g farinha tipo 55
- 180 g chocolate p/ culinária partido em pedaços
- 170 g natas
- 8 peras c/ as extremidades cortadas e com forma cilíndrica que caiba no bocal da mandolina Bimby® (ver dica)
- Natas azedas q.b. p/ servir
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1387 kJ / 331.5 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 40.6 g
- Tłuszcz
- 17.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.6 g
- Błonnik
- 5.3 g
- Sód
- 24.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Éclaires com creme de caramelo e cobertura de café
2 Std.
Piza paneer tikka
2 Std.
Macarons roxos com ganache de chocolate e maracujá
2 Std. 30 Min
Banana frita
30 Min
Pão de forma
1 godz. 35 min
Cobertura de chocolate (Ganache)
20 Min
Panquecas japonesas (Okonomiyaki)
30 Min
Hambúrgueres bahn mi em pão a vapor com pickles de cenoura
1 Std. 20 Min
Bolo de chocolate cozido duas vezes
1 Std. 15 Min
Espécies de S. Jorge
1 Std. 15 Min
Arroz de costeleta de porco ao estilo de Hong Kong
1 Std. 30 Min
Pão para cachorros
3h 30min