Japanese Cheese Tart

Japanese Cheese Tart

4.5 2 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 55 min
24 pezzi

Składniki

Pasta frolla
  • di farina tipo 00
    500 g
  • di zucchero
    120 g
  • di burro a cubetti (1 cm) + q.b.
    300 g
  • uovo (50 g)
    1
Ripieno al formaggio
  • di formaggio fresco spalmabile
    500 g
  • di latte
    60 g
  • di zucchero
    100 - 130 g
  • di panna (30-40% di grassi)
    200 g
  • di Rum (opcjonalnie)
    10 g
  • di amido di mais (maizena)
    1 cucchiaio
  • di succo di limone
    2 cucchiaini
  • di estratto di vaniglia naturale
    ¼ di cucchiaino
  • tuorlo d'uovo leggermente sbattuto
    1

Wartości odżywcze na 1 pezzo

Kalorie 343 kcal / 1435.1 kJ
Białko 7.8 g
Tłuszcz 23.3 g
Węglowodany 26.7 g
Błonnik 0.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...