Japanese Cheese Tart
TM31 TM5 TM6

Japanese Cheese Tart

(Brak ocen)

Składniki

Pasta frolla

  • 500 g di farina tipo 00
  • 120 g di zucchero
  • 300 g di burro a cubetti (1 cm) + q.b.
  • 1 uovo (50 g)

Ripieno al formaggio

  • 500 g di formaggio fresco spalmabile
  • 60 g di latte
  • 100 - 130 g di zucchero
  • 200 g di panna (30-40% di grassi)
  • 10 g di Rum (opcjonalnie)
  • 1 cucchiaio di amido di mais (maizena)
  • 2 cucchiaini di succo di limone
  • ¼ di cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
  • 1 tuorlo d'uovo, leggermente sbattuto

Wartości odżywcze
na 1 pezzo
Kalorie
1435.1 kJ / 343 kcal
Białko
7.8 g
Węglowodany
26.7 g
Tłuszcz
23.3 g
Błonnik
0.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy