Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- 500 g di farina tipo 00
- 120 g di zucchero
- 300 g di burro a cubetti (1 cm) + q.b.
- 1 uovo (50 g)
Ripieno al formaggio
- 500 g di formaggio fresco spalmabile
- 60 g di latte
- 100 - 130 g di zucchero
- 200 g di panna (30-40% di grassi)
- 10 g di Rum (opcjonalnie)
- 1 cucchiaio di amido di mais (maizena)
- 2 cucchiaini di succo di limone
- ¼ di cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
- 1 tuorlo d'uovo, leggermente sbattuto
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1435.1 kJ / 343 kcal
- Białko
- 7.8 g
- Węglowodany
- 26.7 g
- Tłuszcz
- 23.3 g
- Błonnik
- 0.6 g
Alternatywne przepisy
Spezzatino speziato con chips di patata americana a Cottura Lenta (TM6)
16 godz. 30 min
Costolette di agnello in salsa bernese
4 godz.
Rotolo di salmone
7h 30min
Insalata capricciosa
20min
Menù: Polpette di agnello e cous cous piccante; mousse al cioccolato (Bimby Friend)
1 Std. 20 Min
Zuppa di gamberi piccante
45 Min
Costolette di manzo glassate con patate gratinate
8 Std.
Caramelle di pesce con vongole e zucchine
1 godz. 45 min
Sangria analcolica
1 godz. 35 min
Rassolnik (zuppa di cetriolini)
1 Std. 20 Min
Muffin gufetti
1h 40min
Torta magica
4 godz.