Creamy Mac & Cheese

Creamy Mac & Cheese

4.3 46 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
8 portion

Składniki

  • non-stick spray oil
  • cheddar cheese sharp and cubed
    225 g
  • cheese Monterey Jack, cubed
    115 g
  • water
    285 g
  • butter, unsalted in pieces, divided
    140 g
  • whole milk
    850 g
  • pasta, dried, type macaroni
    450 g
  • salt divided
    1 ½ teaspoon
  • white pepper, ground
    1 tsp
  • garlic powder
    1 tsp
  • onion powder
    1 ½ tsp

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 750.4 mg
Białko 20.4 g
Kalorie 2242.9 kJ / 536.1 kcal
Tłuszcz 29.3 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 16.8 g
Węglowodany 47.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...