Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastel de cacao
- 260 g de harina de trigo
- 100 g de azúcar
-
30
g de cacao en polvo
lub 30 g de cocoa en polvo, sin endulzante - 1 cdita de polvo para hornear
- 170 g de mantequilla, fría, cortada en trozos
- 4 yemas de huevo
Masa de queso
- 100 g de mantequilla, blando, cortado en trozos
- 540 g de queso crema
- 500 g de mascarpone
- 4 claras de huevo
- 120 g de crema para batir (30-40% grasa)
- 150 g de azúcar
-
1
cdita azúcar avainillada casera
lub 2 cdita de vanilina - harina de trigo, para espolvorear
- agua para hornear
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1795.1 kJ / 429.1 kcal
- Białko
- 9.1 g
- Węglowodany
- 32.5 g
- Tłuszcz
- 29.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.3 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 272.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de coliflor y pollo
40min
Cannoli de queso y caramelo TM6
2 Std.
Jericallas
5h
Rollo de manzana y canela
1h 50min
Capirotada
1h 10min
Ensalada de sobras de pollo y kimchi
15min
Tamales Chiapanecos
2 godz. 30 min
Pastel sandwich con tomate, mozzarella y pesto
1h 30min
Dumpligs de matcha
45min
Latte helado de té negro y moras TM6
10min
Jarabe natural
15min
Atole de elote
25 Min