鷹嘴豆鬆餅佐哈里薩茄泥

鷹嘴豆鬆餅佐哈里薩茄泥

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 人份

Składniki

  • 圓茄 ,(每顆約 350 克)
    2 顆
  • 橄欖油 ,塗抹用
鷹嘴豆鬆餅
  • 紫洋蔥 ,對切半
    60 克
  • 新鮮巴西利葉
    10 克
  • 罐裝白色鷹嘴豆 ,(每罐淨重約 435 克),瀝乾,(詳見要訣)
    2 罐
  • 1
  • 新鮮黃檸檬汁
    1 大匙
  • 冷水
    3 大匙
  • 泡打粉
    1 茶匙
  • 中筋麵粉
    50 克
  • 孜然粉
    ½ 茶匙
  • ½ 茶匙
  • 黑胡椒粉
    2 - 3 小撮
哈里薩茄泥
  • 蒜頭
    2 粒
  • 新鮮巴西利葉 ,多備一些裝飾用
    15 克
  • 洋蔥 ,對切半
    150 克
  • 烏斯特調味醬
    30 克
  • 2 - 3 小撮
  • 黑胡椒粉
    2 - 3 小撮
  • ,多備一些抹油用
    30 克
  • 孜然粉
    1 茶匙
  • 哈里薩辣醬 ,(詳見要訣)
    20 - 30 克
  • 白芝麻醬
    20 克
  • 黃檸檬汁
    15 克
  • ¾ 茶匙
  • 小黃瓜 (opcjonalnie) ,切片
    50 克
  • 紫洋蔥 ,切絲
    20 - 30 克
  • 煙燻紅椒粉
  • 石榴果粒 ,裝飾用
  • 原味優格

Wartości odżywcze na 1 人份

Kalorie 577 kcal / 2414.1 kJ
Białko 23.3 g
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 87.9 g
Błonnik 24.6 g
Tłuszcz nasycony 2.3 g
Sód 1496.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...