Pistachio cream madeleines
TM6 TM5 TM31

Pistachio cream madeleines

5.0 (3 oceny)

Składniki

Pistachio cream

  • 50 g white sugar
  • 100 g shelled unsalted pistachio nuts
  • 100 g milk
  • 100 g white chocolate, broken into pieces
  • 80 g unsalted butter, cut into pieces

Madeleines

  • 30 g shelled unsalted pistachio nuts
  • 120 g unsalted butter, cut into pieces
  • 2 eggs
  • 120 g caster sugar
  • 1 lemon, zest only, no white pith
  • 1 tsp natural vanilla extract
  • 30 g milk
  • 10 g oil
  • 120 g plain flour
  • 1 ½ tsp baking powder
  • 1 pinch sea salt

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
721.5 kJ / 172.5 kcal
Białko
2.7 g
Węglowodany
15.5 g
Tłuszcz
11.6 g
Tłuszcz nasycony
5.7 g
Błonnik
0.8 g
Sód
40.9 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy