Pistachio cream madeleines

Pistachio cream madeleines

5.0 5 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 24 godz. 35 min
24 portions

Składniki

Pistachio cream
  • white sugar
    50 g
  • shelled unsalted pistachio nuts
    100 g
  • milk
    100 g
  • white chocolate broken into pieces
    100 g
  • unsalted butter cut into pieces
    80 g
Madeleines
  • shelled unsalted pistachio nuts
    30 g
  • unsalted butter cut into pieces
    120 g
  • eggs
    2
  • caster sugar
    120 g
  • lemon zest only, no white pith
    1
  • natural vanilla extract
    1 tsp
  • milk
    30 g
  • oil
    10 g
  • plain flour
    120 g
  • baking powder
    1 ½ tsp
  • sea salt
    1 pinch

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 172.5 kcal / 721.5 kJ
Białko 2.7 g
Tłuszcz 11.6 g
Węglowodany 15.5 g
Błonnik 0.8 g
Tłuszcz nasycony 5.7 g
Sód 40.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...