椒盐桃酥
TM6 TM5

椒盐桃酥

4.9 (15 ocen)

Składniki

  • 80 克 核桃仁
  • 160 克 低筋面粉
  • 1 颗 鸡蛋 (63-73克)
  • 30 克 玉米淀粉
  • 60 克 细砂糖
  • ½ 茶匙 泡打粉 ,约2-3克
  • ½ 茶匙 小苏打 ,食用小苏打,约2-3克
  • 90 克 花生油
  • 1 茶匙 花椒粉 约2克
  • ½ 茶匙 盐 ,约2-3克
  • 少许 黑芝麻 ,装饰用

Wartości odżywcze
na 1 片
Kalorie
650.4 kJ / 155.6 kcal
Białko
2.1 g
Węglowodany
15.3 g
Tłuszcz
9.6 g
Tłuszcz nasycony
1.4 g
Błonnik
0.8 g
Sód
128 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy