Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 - 600 克 莴笋 ,去皮
- 10 克 盐
- 适量 矿泉水 ,冲洗用
- 90 克 米醋
- 60 克 白砂糖
- 7 - 8 瓣 蒜头 ,切片
- 2 - 3 根 新鲜小米椒 ,切片
- 220 克 水
- 110 克 生抽
- 1 茶匙 花椒
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 467.7 kJ / 111.8 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 23.7 g
- Tłuszcz
- 0.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 1977.5 mg