![Marinade für Spare Ribs Marinade für Spare Ribs](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1564E2F6-BDF3-4AC6-87CA-8E2F20CAED67/Derivates/312F4DAF-A967-484F-B981-04EE847BD9F7.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 230 g Rapsöl
- 4 Knoblauchzehen
- 35 g Kapern, abgetropft
- 200 g Tomatenmark
- 180 g Ketchup
- 50 g Senf, scharf
- 250 g Honig
- 3 EL Kräuter der Provence
- 1 TL Sambal Oelek
- 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 20 g Essig
- 40 g Sojasauce
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1665 kJ / 398 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Błonnik
- 1.2 g
Alternatywne przepisy
Schweinerippchen auf mexikanische Art mit würziger Tomatensalsa
50 Min
BBQ-Sauce
20 min
BBQ-Sauce
25 min
Barbecue-Sauce
40 min
Ripperl in Paradeiser-Chili-Sauce
1 godz. 30 min
Spareribs vom Grill
6 godz. 45 min
Spareribs mit süß-saurer Barbecue-Sauce
3 Std.
Marinierte Schweinenackensteaks
2h 30min
Honig-Senf-Spareribs
4 Std. 20 Min
Biermarinade zu Nackensteaks
4 Std. 20 Min
Rote Grillsauce für Fleisch und Geflügel
10 min
Tzatziki
20 min