Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de manteca a temperatura ambiente, y algo más para enmantecar
- 20 g de azúcar
- 5 g de levadura de panadería deshidratada
- 80 g de leche
- 150 g agua y un poco más para el horno
- 450 g de harina 0000 y un poco más para espolvorear
- 1 ½ cucharadita de sal
- 1 huevo
- 1 yema de huevo ligeramente batido
- 1 cucharada de semillas de sésamo (opcional)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1060.4 kJ / 252.5 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.9 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 410.9 mg
Alternatywne przepisy
Puré de papas al estilo Argentino
50min
Polenta cremosa con salsa boloñesa
1 Std. 25 Min
Flan
5 Std. 30 Min
Ñoquis de papa
1 Std. 30 Min
Alfajores con baño de chocolate
1 Std. 30 Min
Pan de molde
3 Std.
Empanadas de carne
1 Std. 50 Min
Salsa chimichurri
5 Min
Medialunas de manteca
5 Std. 30 Min
Budín de naranja
1 Std.
Tortas fritas
1 godz. 5 min
Masa básica de pizza
1 Std.