Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de mantequilla cortada en trozos (y algo más para engrasar)
- 300 g de leche
-
20
g de levadura prensada fresca desmenuzada
lub 2 cucharaditas de levadura de panadería deshidratada (8 g) - 20 - 60 g de azúcar
- 550 g de harina de fuerza
- 1 ½ cucharaditas rasas de sal
- 1 huevo ligeramente batido para pincelar la masa
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 391 kJ / 93 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 0.7 g
Alternatywne przepisy
Limonada
5min
Magdalenas
1h
Puré de patata
50min
Trenza de pan de leche
2h 20min
Tortillas tex-mex con carne deshilachada
1 Std. 20 Min
Pan de leche
2h 20min
Sopa cremosa versátil
45 min
Baguette
3 godz. 45 min
Flan
5h 30min
Bizcochuelo de vainilla
40 min
Helado de vainilla
12 godz.
Pan trenzado judío (Challah) - Israel
2h