Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Naranja en almíbar
- 1 naranja
- 100 g de azúcar
- 200 g de agua
Bizcocho
- 6 - 8 tiras de piel de naranja
- 225 g de azúcar
- 225 g de mantequilla a temperatura ambiente, en trozos (y algo más para engrasar)
- 3 huevos
- 175 g de harina de repostería
- 10 g de polvo de hornear
- 145 g de zumo de naranja
Almíbar de naranja
- 200 g de zumo de naranja
- 90 g de azúcar
Para servir
- 30 g de agua
- 150 g de confitura natural de naranja Helios®
- Wartości odżywcze
- na 8 raciones
- Kalorie
- 19683.3 kJ / 4704.4 kcal
- Białko
- 38.8 g
- Węglowodany
- 711.6 g
- Tłuszcz
- 198.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 120.3 g
- Błonnik
- 9.2 g
- Sód
- 1087 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bizcocho con dulce de membrillo
40min
Tortilla de manzana a la canela con crema inglesa
25min
Bizcocho de manzana y canela
1h 15min
Panna cotta de café
4 Std. 10 Min
Clafoutis de ciruelas
1h 15min
Volcanes de limón al curry
3u.
Brioche rápido
1u. 50min
Bizcocho ligero con orange curd
1h 15min
Tarta de chocolate y mantequilla salada
1h 25min
Bizcocho de leche condensada y naranja con semillas de amapola
1u.
Bizcocho de plátano con costra crocante
1u.
Bizcocho de chocolate de claras de huevo
2u. 10min