Palitos de milho com acelgas no forno e molho de agrião

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 6 godz. 30 min
4 doses

Składniki

Molho
  • azeite
    35 g
  • agrião
    150 g
  • crème fraîche
    100 g
  • sal
    1 c. chá de
  • pimenta
    1 pitada de
  • noz-moscada
    1 pitada de
  • mostarda
    1 c. chá de
  • sumo de limão
    25 g
Palitos
  • queijo de cabra curado (ver dica)
    40 g
  • dentes de alho
    2
  • azeite mais q.b. p/ untar e pincelar
    35 g
  • acelga cortada em juliana
    150 g
  • tomilho só as folhas
    5 pés de
  • sal
    1 ½ c. chá de
  • água (ver dica)
    500 g
  • leite
    350 g
  • caldo de legumes caseiro (ver dica)
    1 c. chá de
    1 cubo de caldo de legumes, (ver dica)
  • manteiga
    30 g
  • sêmola de milho
    240 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 dose

Sód 1678.3 mg
Białko 15 g
Kalorie 2577 kJ / 615.9 kcal
Tłuszcz 37.2 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 13.8 g
Węglowodany 56.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...