Kokos- og mandelgele med ananassirup

Kokos- og mandelgele med ananassirup

Brak ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 25 godz. 20 min
8 porsjoner

Składniki

Mandelmelk
  • mandler, med skall
    220 g
  • vann
    660 g
  • dadler, uten stein
    4
  • vaniljeekstrakt, naturlig
    ½ ts
Kokosnøtt melk
  • kokosnøtt, tørr, usøtet
    300 g
  • vann
    1000 g
Gele
  • vann rom temperatur
    200 g
  • agar-agar pulver
    2 ts
  • lønnesirup, ren
    150 g
  • mandelekstrakt, naturlig til smak
    ⅛ ts
Ananas sirup
  • ananas, fersk delt i biter (1 cm)
    150 g
  • appelsinlikør, alle typer (opcjonalnie)
    1 ss
  • vann
    140 g
  • mørkt brunt sukker, mykt
    2 ss
Montering
  • ananas, fersk kun kjøtt, delt i biter (5 mm)
    100 g
  • kokosnøtt, flak, usøtet ristet
    30 g
  • mynte, fersk kun blader, finhakket
    6 kvister

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsjon

Sód 24.4 mg
Białko 9.3 g
Kalorie 2237.6 kJ / 532.8 kcal
Tłuszcz 42.5 g
Błonnik 10 g
Tłuszcz nasycony 24.9 g
Węglowodany 26.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie