Polske crêpes

Polske crêpes

Brak ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 3 godz. 35 min
12 porsjoner

Składniki

Quark
  • rømme, 20% fett (se Tips)
    1000 g
Crepe røre
  • vann
    330 g
  • helmelk
    230 g
  • egg
    2
  • druekjerneolje
    20 g
  • hvetemel
    310 g
  • havsalt
    1 klype
Bær saus
  • bringebær, frosne
    200 g
  • finkornet sukker
    100 g
  • sitronsaft
    20 g
Quark fyll
  • egg
    1
  • finkornet sukker
    80 g
  • vaniljesukker
    1 ts
Montering
  • smør, usaltet til steking
  • iskrem, vanilje til servering (valgfritt)
  • melis til dryssing

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porsjon

Sód 60.6 mg
Białko 8.4 g
Kalorie 1662.8 kJ / 395.9 kcal
Tłuszcz 22.1 g
Błonnik 1.5 g
Tłuszcz nasycony 12.8 g
Węglowodany 41.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie