Πάστα ταντούρι

Πάστα ταντούρι

5.0 1 rating
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
1 βαζάκι

Składniki

  • σπόρους κόλιανδρου
    1 κ.σ.
  • σπόρους κύμινου
    1 ½ κ.σ.
  • λοβούς κάρδαμου (μαύρο κάρδαμο)
    6
  • γαρίφαλα
    10
  • τσίλι Κασμίρ σε σκόνη
    2 κ.σ.
  • αλεσμένo κουρκουμά ή κιτρινόριζα (turmeric)
    1 κ.σ.
  • κανέλα, αλεσμένη
    2 κ.σ.
  • αλάτι
    1 κ.σ.
  • καστανή ζάχαρη
    60 γρ.
  • πάστα ντομάτας
    120 γρ.
  • πάστα σκόρδου (βλ. συμβουλή)
    120 γρ.
  • πάστα τζίντζερ
    80 γρ.
  • ελαιόλαδο και λίγο ακόμα για το βάζο
    200 γρ.

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 βαζάκι

Sód 5053.5 mg
Białko 19.28 g
Kalorie 12118 kJ / 2885 kcal
Tłuszcz 249.97 g
Błonnik 52.08 g
Tłuszcz nasycony 38.5 g
Węglowodany 129.44 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...