Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g cebola roxa cortada ao meio no sentido do comprimento
- 1 pimento verde cortado em quartos
- 1 pimento vermelho cortado em quartos
- 1 pepino descascado, cortado em quartos no sentido do comprimento
- 4 pés de salsa
- 100 g queijo feta
- 2 tomates cortados em cubos (3 cm aprox.)
- 100 g pimento morrone cortado em pedaços (3 cm aprox.)
- 100 g azeitona preta s/ caroço
- ½ c. chá de sal
- ½ c. chá de pimenta preta
- 4 c. sopa de azeite
- 4 c. sopa de vinagre
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1146.5 kJ / 274 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 21.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 715.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa da Avó
45 Min
Açorda de tomate
20 Min
Sopa da pedra
1 Std. 30 Min
Sopa de beldroegas e tomate
50 Min
Sopa de tomate
45 Min
Salada de camarão e pepino
20 Min
Caril de legumes
55 Min
Sopa de tomate
30 Min
Sopa de tomate
45 Min
Taças mexicanas
20 Min
Bolinhas de maçapão
25 Min
Sopa de sabores de Inverno
50 Min