素食松子髮菜魚翅羹

素食松子髮菜魚翅羹

5.0 1 ocena
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
8 人份

Składniki

  • 蓮藕粉
    30 克
  • 冷水
    50 克
  • 20 克
  • 乾香菇 ,泡軟後切絲
    20 克
  • ,切絲
    10 克
  • 紅蘿蔔 ,切絲
    50 克
  • 醬油
    50 克
  • 熱水
    1200 克
  • 1 大匙
  • 冰糖粉
    20 克
  • 白胡椒粉
    ½ 茶匙
  • 素魚翅 ,泡發後重量,詳見要訣
    100 克
  • 大白菜 ,切絲
    300 克
  • 金針菇
    100 克
  • 髮菜 ,泡冷水備用
    5 克
  • 松子
    2 大匙
  • 香菜
  • 香油
    1 大匙
  • 烏醋
    2 大匙

Wartości odżywcze na 1 人份

Kalorie 197.8 kcal / 827.5 kJ
Białko 2.6 g
Tłuszcz 5.9 g
Węglowodany 11.5 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 0.7 g
Sód 1379.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...