Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 克 蓮藕粉
- 50 克 冷水
- 20 克 油
- 20 克 乾香菇 ,泡軟後切絲
- 10 克 薑 ,切絲
- 50 克 紅蘿蔔 ,切絲
- 50 克 醬油
- 1200 克 熱水
- 1 大匙 鹽
- 20 克 冰糖粉
- ½ 茶匙 白胡椒粉
- 100 克 素魚翅 ,泡發後重量,詳見要訣
- 300 克 大白菜 ,切絲
- 100 克 金針菇
- 5 克 髮菜 ,泡冷水備用
- 2 大匙 松子
- 香菜
- 1 大匙 香油
- 2 大匙 烏醋
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 827.5 kJ / 197.8 kcal
- Białko
- 2.6 g
- Węglowodany
- 11.5 g
- Tłuszcz
- 5.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 1379.4 mg