橙香地瓜肉桂捲

橙香地瓜肉桂捲

Brak ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz.
8 人份

Składniki

橙香地瓜麵糰
  • 奶油 ,多備一些抹油用
    40 克
  • 地瓜 ,去皮,切片約1 公分 厚
    125 克
  • 二砂糖
    40 克
  • 柳橙
    2 - 3 顆
  • 牛奶
    80 克
  • 1 顆
  • 乾酵母粉
    1 ¼ 茶匙
  • 中筋麵粉 ,過篩
    330 克
  • ½ 茶匙
肉桂餡
  • 黑糖
    55 克
  • 奶油 ,切塊,室溫軟化
    40 克
  • 柳橙皮屑
    1 茶匙
  • 肉桂粉
    4 ½ 茶匙
組裝和烘烤
  • 核桃 ,剝碎
    40 克
  • 奶油
    30 克
  • 細砂糖
    20 克

Wartości odżywcze na 1 人份

Kalorie 391 kcal / 1636.1 kJ
Białko 7.2 g
Tłuszcz 15.9 g
Węglowodany 56.4 g
Błonnik 3.9 g
Tłuszcz nasycony 7.9 g
Sód 172.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...