Poulet in Peperonisauce mit Zucchetti-Feta-Couscous
TM6 TM5

Poulet in Peperonisauce mit Zucchetti-Feta-Couscous

4.3 (16 ocen)

Składniki

Poulet in Peperonisauce

  • 6 - 8 Pouletunterschenkel, mit Haut (je ca. 150-200 g)
  • 1 TL Salz
  • ¼ TL Pfeffer, gemahlen
  • 180 g rote Peperoni, in Stücken
  • 1 Knoblauchzehe
  • 300 g Tomaten, je nach Grösse halbiert oder geviertelt
  • 30 g Olivenöl

Zucchetti-Feta-Couscous

  • 200 g Couscous
  • 15 g Petersilie, flachblättrig, ohne Stiele
  • 30 g Olivenöl
  • 1 Knoblauchzehe
  • 30 g Schalotten, halbiert
  • 150 g Zucchetti, in Stücken
  • 200 g Wasser
  • 1 EL Hühnerbouillon Paste
    lub 1 Hühnerbouillonwürfel (für 0,5 l)
  • 100 g Feta, in Würfeln (1 cm)

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1757 kJ / 420 kcal
Białko
22 g
Węglowodany
28 g
Tłuszcz
24 g
Błonnik
4.3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy