Wersje kompatybilne
Poulet in Peperonisauce mit Zucchetti-Feta-Couscous
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Poulet in Peperonisauce
- 6 - 8 Pouletunterschenkel, mit Haut (je ca. 150-200 g)
- 1 TL Salz
- ¼ TL Pfeffer, gemahlen
- 180 g rote Peperoni, in Stücken
- 1 Knoblauchzehe
- 300 g Tomaten, je nach Grösse halbiert oder geviertelt
- 30 g Olivenöl
Zucchetti-Feta-Couscous
- 200 g Couscous
- 15 g Petersilie, flachblättrig, ohne Stiele
- 30 g Olivenöl
- 1 Knoblauchzehe
- 30 g Schalotten, halbiert
- 150 g Zucchetti, in Stücken
- 200 g Wasser
-
1
EL Hühnerbouillon Paste
lub 1 Hühnerbouillonwürfel (für 0,5 l) - 100 g Feta, in Würfeln (1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1757 kJ / 420 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 4.3 g
Alternatywne przepisy
Panang-Curry
45 min
Pouletschenkel en escabeche aus dem Ofen
1h
Chili-Limetten-Poulet mit Blumenkohlreis
1h 10min
Gemüse-Kartoffel-Salat mit Poulet
1h 15min
Teigwaren mit Thonsauce
30 min
Poulet mit Sesamsauce und Reis
40min
Champignon-Kartoffeleintopf
1h
Poulet-Curry-Salat (2 Portionen)
30 min
Poulet-Stroganoff
50min
Peperoni-Risotto
35min
Peperoni-Poulet-Geschnetzeltes zu Bandnudeln
40min
Knoblauch-Kartoffel-Tätschli
45 min