Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
White Cake Batter
- 10 oz whole milk, room temperature
- 1 tbsp lemon juice
- 6 oz unsalted butter, in pieces, softened to room temperature, plus extra to grease
- 2 oz vegetable oil
- 12 oz sugar
- 6 egg whites, from large eggs, room temperature
- 12 oz all-purpose flour
- 3 tbsp corn starch
- 2 ½ tsp baking powder
- ½ tsp baking soda
- ½ tsp salt
-
1
tsp almond extract
lub 1 tsp vanilla extract -
3 - 5
drops pink food coloring
lub 3 - 5 drops red food coloring
Buttercream
- 12 oz unsalted butter, in pieces, softened to room temperature
- 16 oz confectioners sugar
- 1 tbsp heavy cream, room temperature
- ½ tsp almond extract
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 3100.7 kJ / 741.1 kcal
- Białko
- 5.7 g
- Węglowodany
- 90.7 g
- Tłuszcz
- 41 g
- Tłuszcz nasycony
- 23.2 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 265.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Classic White Cake
1 godz. 30 min
Chocolate Ice Cream
36h
Rosé Cream Puff Pastry
3h 30min
Orange Creamsicle Whip
10 min
Rainbow Yogurt Parfait
20min
Frozen Yogurt Bark (TM6)
6 godz. 10 min
Peanut Butter Banana Soft Serve
10 min
Strawberry Dragon Fruit Frozen Yogurt
10 min
Strawberry Tiramisu
5h 20min
Grape Sparkler
25min
Butterscotch Pudding
35min
Steamed Crème Brûlée
4 Std. 45 Min