Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g Gravyer peyniri, parçalara bölünmüş (2 cm)
- 80 g soğan, ikiye bölünmüş
- 150 g pırasa, parçalara bölünmüş (3 cm)
- 150 g havuç, parçalara bölünmüş (3 cm)
- 150 g alabaş soyulmuş, parçalara bölünmüş (3 cm)
- 30 g tereyağı
- 800 g su
- 1 ¾ tk tuz
- 50 g makarna (dirsek makarna)
- 240 g haşlanmış kuru fasulye, durulanmış, süzülmüş (süzülmüş ağırlık 240 g)
- 200 g krema
- 100 g mini ıspanak
- 1 tutam muskat, toz
- karabiber, taze toz, damak tadına göre
- Wartości odżywcze
- na 1 porsiyon
- Kalorie
- 2033.3 kJ / 486 kcal
- Białko
- 15.6 g
- Węglowodany
- 37.6 g
- Tłuszcz
- 31.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 19.3 g
- Błonnik
- 7.3 g
- Sód
- 1253.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tereyağı
40 min
Sebzeli Kızarmış Tavuk
1h 10 min
Biberiye ve Yaban Mersinli Mokteyl
10min
Yoğurt (Karıştırma Kabında)
12h 10 min
Kakaolu ve Kahveli Pratik Puding
15 min
Asya Usulü Salata Sosu
Brak ocen
İtalyan Salata Sosu
5 min
Salatalık Turşusu (Tatlı)
48 Std. 20 Min
Buğday Salatası
35 min
Domates Soslu ve Enginarlı Cannelloni
1h 35min
Kale Lahanası ve Beyaz Fasulye Çorbası
55min
Muzlu ve Narlı Chia Puding
4h 10min