Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 clara de ovo
- 400 g mel
- Azeite q.b. p/ untar
- 2 folhas de obreia (20 cm x 20 xm)
- 100 g amêndoa s/ pele
- 50 g avelã
- 50 g pistácio
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 259.9 kJ / 62.1 kcal
- Białko
- 1.1 g
- Węglowodany
- 9.7 g
- Tłuszcz
- 2.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 2.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Natas batidas
5min
Arroz-doce de leite condensado
1h
Gelado de nata
8h
Pastilla de fruta da época com tomilho
40min
Bolo floco de neve
4h
Gelado de caramelo com crocante
8h
Cubos de rebuçado
Pas d’évaluation
Gelado no copo com molho de caramelo e crocante de chocolate
10 Std. 40 Min
Gelado de pudim de baunilha
8h 5 min
Coração de figo
40min
Espetadinhas de peru com arroz de ervilhas e hortelã
1h
Suspiros
2 Std.