Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 克 水
- 350 克 茄子 ,选用细条状的茄子
- 3 瓣 蒜头
- 150 克 二荆条 ,切约5厘米段
- 15 克 生抽
- 5 克 蚝油
- 3 克 糖 ,约½茶匙
- 5 克 麻油
- 2 颗 皮蛋 ,切块
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 402.8 kJ / 96.3 kcal
- Białko
- 5.6 g
- Węglowodany
- 10.8 g
- Tłuszcz
- 4.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 217.9 mg