二荆条皮蛋擂茄子
TM6 TM5

二荆条皮蛋擂茄子

3.4 (8 ocen)

Składniki

  • 500 克 水
  • 350 克 茄子 ,选用细条状的茄子
  • 3 瓣 蒜头
  • 150 克 二荆条 ,切约5厘米段
  • 15 克 生抽
  • 5 克 蚝油
  • 3 克 糖 ,约½茶匙
  • 5 克 麻油
  • 2 颗 皮蛋 ,切块

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
402.8 kJ / 96.3 kcal
Białko
5.6 g
Węglowodany
10.8 g
Tłuszcz
4.2 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Błonnik
3.3 g
Sód
217.9 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy