Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 克 梅干菜乾 ,(梅乾菜重量為泡水前重量),泡水,擠乾,切碎
- 8 克 乾香菇 ,(香菇重量為泡水前重量),泡水,切丁
- 15 克 油
- 3 克 薑 ,切絲
- 160 克 竹筍 ,切丁
- 30 克 醬油
- 15 克 冰糖
- 1 小撮 白胡椒粉
- 1 小撮 五香粉
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 201 kJ / 48 kcal
- Białko
- 1.5 g
- Węglowodany
- 5.7 g
- Tłuszcz
- 2.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 277.7 mg