
Urządzenia i Akcesoria
泰式蔬食咖哩
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 人份
Składniki
-
板豆腐 ,切片,約1公分厚150 克
-
綜合蔬菜 ,如花椰菜、玉米筍、甜椒等等,切成和豆腐大小一致。200 克
-
鹽
-
黑胡椒粉
-
橄欖油
-
新鮮南薑15 克
-
香茅 ,新鮮,切碎15 克
-
蒜頭10 克
-
乾辣椒 ,去籽,泡溫水20分鐘,瀝乾5 克
-
紅蔥頭10 克
-
無鹽烤花生30 克
-
香菜 ,只取根,切碎3 克
-
白胡椒粒1 茶匙
-
鹽1 茶匙
-
豆腐乳30 克
-
油15 克
-
椰漿290 克
-
泰國檸檬葉 ,新鮮4 片
-
水200 克
-
泰國檸檬葉 ,新鮮,切細絲2 片
Wartości odżywcze na 1 人份
Kalorie
341.2 kcal /
1427.4 kJ
Białko
12.2 g
Tłuszcz
26.5 g
Węglowodany
16.6 g
Błonnik
4.3 g
Tłuszcz nasycony
15.4 g
Sód
2098.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

蔬食潮流
10 Przepisów
Tajwan
Tajwan