泰式蔬食咖哩
TM6 TM5 TM31

泰式蔬食咖哩

(Brak ocen)

Składniki

  • 150 克 板豆腐 ,切片,約1公分厚
  • 200 克 綜合蔬菜 ,如花椰菜、玉米筍、甜椒等等,切成和豆腐大小一致。
  • 黑胡椒粉
  • 橄欖油
  • 15 克 新鮮南薑
  • 15 克 香茅 ,新鮮,切碎
  • 10 克 蒜頭
  • 5 克 乾辣椒 ,去籽,泡溫水20分鐘,瀝乾
  • 10 克 紅蔥頭
  • 30 克 無鹽烤花生
  • 3 克 香菜 ,只取根,切碎
  • 1 茶匙 白胡椒粒
  • 1 茶匙 鹽
  • 30 克 豆腐乳
  • 15 克 油
  • 290 克 椰漿
  • 4 片 泰國檸檬葉 ,新鮮
  • 200 克 水
  • 2 片 泰國檸檬葉 ,新鮮,切細絲

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
1427.4 kJ / 341.2 kcal
Białko
12.2 g
Węglowodany
16.6 g
Tłuszcz
26.5 g
Tłuszcz nasycony
15.4 g
Błonnik
4.3 g
Sód
2098.6 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy