Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g su, hamuru nemlendirmek için ekstra su
- 15 g taze maya, ufalanmış
- 510 g un, serpmek için ekstra un
- 2 tk tuz
- 1 - 2 tk tereyağı, tencereyi yağlamak için
- Wartości odżywcze
- na 1 adet
- Kalorie
- 8184 kJ / 1956 kcal
- Białko
- 58.7 g
- Węglowodany
- 395.3 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.8 g
- Błonnik
- 17.8 g
- Sód
- 4681.6 mg
Alternatywne przepisy
Karabuğday ve Siyez Buğdaylı Ekmek Topları
2j 30 menit
Varoma® Güveç'te Pratik Ekmek
2 Std. 20 Min
Grissini
2h
Bol Çekirdekli Çavdar Ekmeği (Düşük Glisemik İndeksli)
1 Std. 50 Min
Ketçap
1 Std. 15 Min
Yoğurtlu Ekmek
3 Std.
Patates ve Kefirli Ekmek
1 Std. 50 Min
Portekiz Ekmeği (Pão de água)
2 Std. 50 Min
Kurutulmuş Domates ve Fesleğenli Ekmek
1 Std. 50 Min
Keten Tohumlu ve Susamlı Pratik Ekmek
1 Std. 35 Min
Ay Çekirdekli Tam Buğday Ekmeği
5 godz.
Sütlü Minik Ekmekler
1 godz. 45 min