Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
竹炭餅乾
- 70 克 無鹽奶油 ,切塊,室溫軟化
- 40 克 冰糖粉
- 1 顆 蛋
- 80 克 杏仁粉
- 50 克 蓬萊米粉
- 20 克 糯米粉
- 5 克 竹炭粉
- 1 小撮 鹽
糖霜
- 50 克 糖粉
- 1 ½ 茶匙 水
- Wartości odżywcze
- na 1 片
- Kalorie
- 276.2 kJ / 66 kcal
- Białko
- 1.1 g
- Węglowodany
- 6.5 g
- Tłuszcz
- 4.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.6 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 9.4 mg