Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 茶匙 芥末籽
- 1 茶匙 孜然籽
- 1 茶匙 印度扁豆
- 1 茶匙 茴香籽
- 6 颗 丁香
- 2 颗 八角
- 6 颗 小豆蔻籽 ,只取种子
- 1 支 肉桂棒
- 50 克 食油
- 200 克 洋葱 ,切成薄片
- 5 小支 咖喱叶 ,去梗
- 1500 克 羊肉 ,去骨腿,切成丁(3公分x 3公分)
- 190 克 椰浆
- 60 克 水
- 80 克 姜蒜末 (参见贴示)
- 40 克 辣椒粉
- 15 克 肉类咖喱粉
- 2 茶匙 茴香粉
- 2 茶匙 孜然粉
- 2 茶匙 糖
- 2 茶匙 盐 ,适量调味
- 350 克 马铃薯 ,切成丁(2 公分 x 2 公分)
- 40 克 新鲜芫荽
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 2836 kJ / 678 kcal
- Białko
- 67 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 34 g
- Tłuszcz nasycony
- 16 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 448 mg