咖喱羊肉
TM6 TM5

咖喱羊肉

5.0 (1 ocena)

Składniki

  • 1 茶匙 芥末籽
  • 1 茶匙 孜然籽
  • 1 茶匙 印度扁豆
  • 1 茶匙 茴香籽
  • 6 颗 丁香
  • 2 颗 八角
  • 6 颗 小豆蔻籽 ,只取种子
  • 1 支 肉桂棒
  • 50 克 食油
  • 200 克 洋葱 ,切成薄片
  • 5 小支 咖喱叶 ,去梗
  • 1500 克 羊肉 ,去骨腿,切成丁(3公分x 3公分)
  • 190 克 椰浆
  • 60 克 水
  • 80 克 姜蒜末 (参见贴示)
  • 40 克 辣椒粉
  • 15 克 肉类咖喱粉
  • 2 茶匙 茴香粉
  • 2 茶匙 孜然粉
  • 2 茶匙 糖
  • 2 茶匙 盐 ,适量调味
  • 350 克 马铃薯 ,切成丁(2 公分 x 2 公分)
  • 40 克 新鲜芫荽

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
2836 kJ / 678 kcal
Białko
67 g
Węglowodany
29 g
Tłuszcz
34 g
Tłuszcz nasycony
16 g
Błonnik
6 g
Sód
448 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy